Meditera mera

Jag trodde aldrig att jag skulle skriva det här. Jag mediterar. Varje dag. Say whaat?

Efter tips från en fellow Forrest yoga nybliven instruktör så kom jag till skott med att faktiskt  ta hjälp med att lära mig den här underliga konsten. Tro mig – sitta ner, andas och tömma huvudet – jag har mer än en fördom och sanning om mig själv (jag kan inte sitta stilla och komma till ro, jag är helt enkelt inte sån) som högljutt protesterar, fortfarande! Men en lärdom jag har tagit till mig om mig själv under sommaren är att ibland så får jag helt enkelt sluta planera så jäkla perfekt in i minsta detalj, och helt enkelt göra, uppleva och ha kul på vägen istället. Det löser sig ändå.

Jag är novis på detta område. Jag har starka inre röster som säger till mig hur svårt/omöjligt/onaturligt/konstigt/flummigt det är, som jag för tillfället ignorerar och mediterar ändå. I slutändan så är min nya morgonrutin att meditera och sätta en intention för dagen ett superhärligt sätt att börja dagen med mindre tankar och mer känsla. Av och till så kommer dagarna när jag mest känner mig som en elefant med smörade fötter i en porslinsbutik när jag försöker hitta rätt i livet och vägen framåt, men varje bra beslut jag tar för mig själv räknas. Alla hälsosamma val jag gör är en seger! Just idag är min intention att komma ihåg att faktiskt fira varje seger. ❤

Jag mediterar med hjälp av appen Headspace, som har funkat bra för mig. De första 10 dagarna är gratis, sedan kostar det en mindre summa för att få mer. Det är opretentiöst och enkelt, tar upp 10-15 minuter av min morgon och får mig att starta varje dag lite jämnare, lite mer i kroppen. Jag behöver vägledning när jag mediterar, sitter jag bara ner och försöker fritt så tenderar jag att göra precis tvärt om mot syftet, och fullkomligt gå upp i alla tankar och känslor som susar omkring och bli helt utschasad på kuppen. Efter 40 dagar med Headspace (inte riktigt varje dag i rad) så känns det som att det successivt blir lättare att komma in i det och jag känner att jag faktiskt börjar veta lite vad det handlar om.

Testa take ten i Headspace: http://www.headspace.com/?originToken=share10-social&utm_source=share10&utm_medium=social&utm_content=android&utm_campaign=general

Är du som jag en sådan som inte kan meditera, som inte kan sitta stilla och tänka på ingenting bara sådär, så skulle jag rekommendera Headspace eller en dylik app. Och bara gör det ändå!

Stor kram, Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s