Träningshöst

Hur går det med träningen då, träningsnörden? Jotack bara fint 🙂

Sedan jag kom hem från England så har det tagit sin lilla tid att hitta tillbaka in i vardagen igen. Nya vanor, nya tankar och målsättningar, nya sysselsättningar har trängts om utrymme, och som jag skrev i ett annat inlägg så är känslan av att inte hinna nästan orimlig för mig att leva med. Ok på att prioritera och förlåta mig själv för de uppgifter jag helt enkelt får ta tag i imorgon istället, men att aldrig hinna allt det jag vill gillas inte.

img_20160921_1657221

När September kom så tog jag beslutet – lite varje dag får bli min devis för att hitta dit jag vill. Lite räcker långt, om jag gör varje dag. Så nu sitter jag här med ett eftermiddagsmellis efter dagens löpning och med 25 dagars run streak. Sedan Fredagen den 2a September så har jag sprungit minst 4 kilometer varje dag. Om jag bara går ut och mysjoggar så tar 4 kilometer ca 25 minuter för mig, vilket har varit en perfekt träningstid att ordna in varje dag. Om kravet inte är minst 1 timme (eller 2…) så hinner jag springa varje dag, om det så handlar om 21.15-21.45 på löpband framför tvn.

DSC_1899.JPG

Disclaimer – jag skulle inte rekommendera vem som helst att börja springa varje dag hur som helst. Börja på den nivå som är rimlig för dig! Jag har flera års bra löpsäsonger med mig och kör löpstyrka i prehabsyfte regelbundet och lade därför en träningsplan som är lagom för min nivå – utmanande, men inte utmattande.

Vilken magi det finns i känslan av att kroppen anpassar sig! Idag hade jag en helt fantastisk runda – benen var pigga, flåset var bra, naturen var vacker, trots att jag har slitit på löpmusklerna varje dag under snart 4 veckor. Och, ännu viktigare – vilken magisk känsla det är att vara stolt över passen som blir av och njuta av träningen som har hänt, istället för att gå omkring med ständigt dåligt samvete över passen som inte blev gjorda/ inte blev långa nog /inte blev bra nog.

mov_1901_000018

Jag fortsätter springa på, minst 30 dagar är målet, sedan får vi se!

Kram, Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s