Min inre Homer Simpson

Jag har under september månad lekt lite med mina egna föreställningar (”sanningar”) kring mat. Jag har alltid varit en sucker för socker och mjöl. Jag bakar mycket – älskar mat- och bakpyssel – och då är socker en av de mer frekventa ingredienserna, och surdegsbröd utan mjöl är ju svårt. På senare år så har det ju blivit finare, ekologiskt socker och stenmalda, näringsrika mjöler, men ändock så har en betydande del av mitt totala energiintag kommit från mackor och/eller helgernas bakverksfrosseri. Så jag testade helt enkelt – vad händer om jag kör en månad helt utan mjöl och socker?

Första hindret – vad äter jag till mellanmål då då? Ingen macka? Andra hindret – vad gör jag i matlådan om jag inte äter pasta och/eller pajdeg (med vetemjöl)? Det tog ungefär två veckor med otroligt sötsug och konstig energi- sen bara rullade det på! Känslan nu efter en månad är lite lättare, lite jämnare och ”ärligare” energi (när nu trött = vila istället för trött = kaffe och bananbrödsfika) och inget oemotståndligt sötsug. Det känns bra! Framförallt känns det bra att veta att det fungerade. Min sanning har varit – ”Jag bakar mina egna sötsaker och mitt eget bröd. Det är rena, bra råvaror och hemlagat – därför är det bra! Jag ska inte sluta med det – att baka och äta sötsaker är en del av min personlighet”. Efter en månad utan denna del av min personlighet så känner jag dock att mitt jag inte saknar något vitalt..

Ellen Heed (anatomilärare under yogautbildningen, underbar kvinna) beskrev nervsystemet i samråd med bakterierna vi alla bär omkring på i tarmsystemet som en ”inre Homer Simpson”. Jag älskar det! Det är den inre Homer Simpson som ropar efter pizza, glass och pommes. Min teori är att kanske går det att skola om sin inre Homer Simpson med hjälp av lite nya vanor, så att den istället ropar efter, typ, broccoli, kokt ägg och bönsallad? Min inre Homer Simpson har i alla fall efter en månads självdisciplin, övergått till krav närmare jordnötssmör, ost och citrusfrukter.
Vad ropar din Homer på om dagarna?
Kram, Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s