Toppa din gröt!

Min standardfrukost 6 dagar per vecka är just nu banangröt. Helt enkelt – en banan, en dl havregryn, en skvätt vatten och micro i 2,5 minut, toppas med 1 msk pumpakärnor, 1 tsk chiafrön och mjölk. Snabbt, smidigt, gott och bra energi att starta dagen på. Jag tänkte inte utveckla så mycket kring grundreceptet, kolhydraternas vara eller inte, bananens kaloriinnehåll osv. Det är gröt, jag äter det till frukost och det funkar bra för mig. Däremot så är jag väldigt peppad över alla variationer som går att få till (de jag skriver här är ju bara några få!).


Kryddor är enkelt att variera i det oändliga. Mina vanligaste är att toppa gröten med kanel, eller att blanda i en fjärdedels tsk vaniljpulver i gröten innan micron, eller gå all out och ta en rågad matsked kakao (toppas med fördel med lite kokos, förutom frön och mjölk). Jag har tänkt tanken att blanda ned lite torkad ingefära och toppa med kanel, går allt som det ska borde det smaka lite pepparkaka….

Andra sätt att variera min frukost får jag till genom att besöka skattkistan jag har i frysen. Sommarens blåbär och vildhallon gör grötfrukosten extra lyxig. Andra lådor innehåller härliga svarta vinbär, en smak som jag verkligen fallit för på de senaste åren, världens godaste smakbomber att ha i gröten!


Självklart går det att gå ännu djupare i toppingdjungeln och börja snegla lite på alla härliga nötsmör och exotiska frukter som finns, men jag vill hålla både portionsstorleken och kalorimängden ganska konstant, så jag har låtit bli att sticka fingrarna i jordnötssmöret till frukostgröten än så länge.

Lite sammanfattat så blir frukosten roligare och lättare att äta med lite variation!
Kram,
Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s