Boktips: Omgiven av Idioter

Jag snubblade över Omgiven av Idioter – hur man förstår de som inte får att förstå av Thomas Eriksson på Storytel av en händelse. Det slutade med att jag sträcklyssnade en hel helg och köpte boken. dsc_0392.jpg

I korta drag så handlar Omgiven av Idioter om hur olika människor kommunicerar, och presenterar ett verktyg för att dela in olika människor i 4 olika beteendekategorier. Det är en helt annan filosofisk fråga huruvida man kan dela in folk i fack och förvänta sig att de ska handla därefter, men ärligt talat har jag aldrig läst en så klargörande bok som denna. Plötsligt förstår jag varför bråk har uppstått, vad det är i mig som gör vissa människor så oerhört svåra att förstå sig på och kan också förstå mig själv lite bättre.

Igenkänningsfaktorn är extremt hög och boken är skriven på ett lätt och engagerande vis. Även nu, flera månader efter jag läst innehållet så minns jag detaljer och kan använda kunskaperna för att kommunicera bättre med min omgivning – och mig själv. Det finns mer information att lära sig om DISC-metoden, men Omgiven av Idioter är ett grymt sätt att börja.

Läs den, tänk över den, använd den!
Kram,
Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s