Vegansk Chili

Receptdags igen! Chili-con; eller Chili-sin-carne är värsta supermaten. Speciellt nu när det är både snöigt och kallt ute så är det extra härligt med smakrika grytor med värmande chili och mycket mättnadskänsla. Här är receptet som är i min matlåda denna vecka:

Vegansk chili

20170109_090236.jpg

Quinoa
Krossade och/eller passerade tomater
Gul lök, vitlök
Spansk peppar
2 paprikor (4 port)
Bönburkar (ca 2 på 4 portioner brukar vara lagom)
Tomatpuré
Buljong
Kryddor (till min chili använder jag gärna harissa, chilipulver, spiskummin, paprika och svartpeppar)
Kakao och balsamvinäger

Stek lök och vitlök glansig i lite olja och häll sedan ned tomatpuré, harissa och kryddor, låt det fräsa med en stund. Följ upp med sköljd quinoa och tomatkross och/eller passerade tomater. Fyll också på med vatten så att quinoan kan svälla utan att det bränner. Koka på svag värme tills quinoan är klar (fyll på med mer vatten om grytan blir för tjock) och rör då och då (risk att det fastnar i botten). När quinoan är färdig, häll ner paprikabitar och smaka av med ett par matskedar kakao och en skvätt vinäger. Tänk på att bönorna också ”späder ut” styrkan, så det får gärna vara lite för kryddigt i detta läget. Nu mår grytan fantastiskt av att stå, småputtra och mysa ihop sig så länge som möjligt! För servering, tillsätt sköljda bönor, smaka av och servera gärna med en mosad avokado eller lite majschips.

Mums!
Kram
Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s