Vårkänslor!

Oj vad härligt det är när solen börjar värma, grönt och färgglatt börjar kika fram och snö och is smälter bort! Jag är knappast ensam om att varje år runt den här tiden känna det lite som att livet och energin kommer tillbaka!

En av de viktigaste vårkänslorna för mig är de första magiska löppassen i tunna kläder. Att slippa planera, tänka lager-på-lager och ta fram mössa och vantar för en kvällsjogg är så galet härligt. Det blir onekligen lättare för mig att komma ut på löppassen, även om vinterns löpbands-intervaller har sin tjusning de  med!
Just nu håller jag i samband med mina Yoga-studier på att läsa om Ana Forrest bok Fierce medicine. Det finns hundratals citat att hämta i denna kloka och engagerande bok, men ett koncept som jag verkligen har tänkt på nu när våren kommit på riktigt är det hon beskriver som ”seeing in Beauty”. Jag läser det som att det handlar om att ta sig tid att faktiskt se hur vackert vattenpölen glittrar eller hur kraftfull växtkraften är i den minsta lilla tussilagon. Att vara närvarande och låta sig förundras!

Denna klokskap har jag många gånger hört förut, från min mamma. Att ta sig tid att lukta på blommorna. Att lyssna på tystnaden. Stanna ute en kall vinterkväll och titta på stjärnorna.
Oj vad ofta jag glömmer det här. Men vad bra det känns när jag kommer på det. Det kostar ingenting att stanna upp, ta ett andetag och se hur förunderlig världen är.

(Backintervaller is the shit för att göra just det här förresten. Jag menar, aldrig vill man väl så gärna stanna och titta på björkens knoppar som när man springer 400 meter backe för 5e gången….)

Andas in våren, den här porlande, nyvakna, lite vilda tiden. See in Beauty.

Kram,
Annica

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s